Frågor

Livmodercancer

Jag opererades för livmodercancer hösten 2014. Läkaren som opererade mig berättade att det var Figo 1. En liten tumör i livmodern 4&14mm. Har inte fått någon efterbehandling. Jag går på kontroll var fjärde månad.
Jag har haft som mensvärk o fick sommaren 2015 göra en skiktröntgen med kontrast. Den visade inget, helt ok. Nu har jag blivit sne i magmusklerna o fått som en liten utbuktning på höger sida om naveln. Läkaren tror det är bukväggen som är skadad efter operationen o att tarmarna ligger ojämnt.
Skall nu inom en månad göra en ny skiktröntgen med kontrast, är det skadligt att göra så många skiktröntgen.
Min vännina fick göra det var 6:månad i fem år efter en coloncanceroperation o hon lever efter 10år o mår bra. Läkaren säger min cancer var så liten, men är röntgen ok. Är orolig för återfall.Tack på förhand!

.
.

Svar

Hej! Det är viktigt att utreda och då är röntgenundersökning en av metoderna, den innebär ingen fara för dig. De flesta som drabbats av en cancersjukdom är oroliga för att sjukdomen ska komma tillbaka. Den rädslan avtar med tiden. Hoppas att du har fått svar på din fråga. Du är naturligtvis välkommen att höra av dig hit igen.