Frågor

Livmodercancer

Hej! Jag fick livmodercancer oktober 2013, är opererad där de tig bort livmoder, äggstockar, tarmkex och en del lymfkörtlar. Fick sex behandlingar med cellgifter. Kände en knöl i magen januari 2015 som visade sig vara en metastas. På röntgen visade sig också att djupare ner i magen fanns två förändringar också, metastasen och förändringarna är långt ifrån varandra enligt läkaren. Läkaren sa att livmodercancer alltid är obotligt när det kommer tillbaka. Fick strålbehandling 33 gånger April/Maj i år. När jag avslutade strålbehandlingen sa läkaren att jag skulle röntgas om två månader hon sa även att det fanns en liten liten chans till bot. Har nu väntat på röntgenbilder som enligt planen skulle bli i Augusti, men efter kontakt med mottagningen har läkaren skrivit att jag inte ska röntgas förrän i Oktober. Är det normalt att vänta så länge? Vad är det för skillnad mellan CT röntgen och PET röntgen? Vad är din åsikt om obotligt/ botbart i mitt fall? Hälsningar Mia A

Svar

Det är bara din läkare som kan säga något om möjligheterna till botbarhet. Det låter normalt att vänta med kontrollen till oktober.

CT/datortomografi är en slags skiktröntgen. Pet undersökning ger en ännu tydligare tredimensionell bild. Ibland kombineras båda.

Du kan läsa mer om Pet undersökning på länken nedan.
http://www.1177.se/Stockholm/Fakta-och-rad/Undersokningar/PET-kameraundersokning/

Hoppas du fått svar på dina frågor. Du är välkommen att kontakta oss igen. Du kan också ringa oss 08-123 138 00, mån – fre kl 8.30 -16.00.