Frågor

Livmodercancer!

Hur stor risk i procent är det att få tillbaka livmodercancer efter två år. Är 65 år.
Jag har fått börja använda Oversterinsalva i slidan pga atrofiska slemhinnor o många. urinvägsinfektioner. Jag undrar hur många opererade kvinnor, som måste som jag använda Oversterin. Min cancer var östrogenbetingad.
Min opererande gynekolog är pensionär o har slutat o han sa jag skulle aldrig använda Östrogen, som skulle vara som mat till min cancer
Min nya gynekolog/onkolog har inte samma uppfattning, han tycker att jag måste använda Oversterin 2ggr/veckan livet ut. Han säger det är sämre o ha många urinvägsinfektioner som kan gå upp i njurarna. Då kan jag bli resistent mot antibiotikan.
Jag mår så dåligt av all oro när jag tar min Oversterinsalva, har aldrig tidigare i mitt liv använt Östrogen men ändå fått livmodercancer.
Finns det flera kvinnor i min situation som använder Östrogen, måste jag välja mellan pest eller kolera
Jag har blivit bättre av Oversterinsalva o inte haft någon urinvägsinfektion på 10 veckor.
Snälla team av läkare ge mig ett råd, svårt att leva av oron. Vilket råd ger ni Era kvinnor i samma situation. Tack snälla!
,

Svar

Risken för återfall generellt, är störst under de första två åren. Du kan använda Ovesterin. Det är som din nuvarande läkare säger att det är viktigt för att undvika återkommande urinvägsinfektioner. Ovesterin lokalt i slidan påverkar inte din risk för att få tillbaka din tidigare sjukdom. Det är endast en lokal behandling som inte tas upp i kroppen. Kvinnor som har besvär med torra slemhinnor rekommenderas att använda Ovesterin. Det gäller både kvinnor som har behandlats för östrogenberoende cancer men även kvinnor som inte varit sjuka.

Hoppas att detta är svar på din fråga och att du känner dig lugnare. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss igen. Det går även bra att ringa 08-123 138 00. Ibland kan det vara lättare att besvara frågor i en dialog.