Frågor

Livmodercancer (kontroller)

Är opererad för livmodercancer 2014, där livmoder, äggstockar, äggledare togs bort. Jag fick ingen efterbehandling. Läkaren sa det var lågrisk. Går på kontroller var 4-månad, o har även gjort en skiktröntgen för två månader sedan p.g.a. magen har blivit ojämn efter att jag har blivit öppnad två gånger i mitt liv. Som ung akut snitt. Är som en stor bulle på höger sida ojämn.
Det visade inget på skiktröntgen med kontrast. Allt var bra!
Jag har haft som mensvärk i omgångar efter operationen, precis som mina symtom var innan dom opererade mig. Jag hade då värk i 1,5 år innan min cancer upptäcktes, efter många många läkarbesök hos gynekologer.
Kan jag lita på min skiktröntgen o kontrollerna som jag går på! Känner stor oro när jag ibland känner som mensvärk. Ser man allt på skiktröntgen med kontrast o gynundersökningar med ultraljud.
Kan man känna lite smärta är det nerver som värker?

.

Svar

Hej! Många blir rädda för kroppsliga symtom, eftersom det ligger nära till hands att koppla ihop dem med sjukdomen. Med tiden lär sig dock de flesta att tolka symtom från kroppen på samma sett som före sjukdomen.Du kan känna trygg med att de undersökningar du har gått igenom är att lita på. Hoppas att du har fått svar på din fråga. Du är naturligtvis välkommen att höra av dig hit igen. Ibland kan det vara till stor hjälp att få prata med någon om sin oro.