Frågor

Livmodercancer

Är livmodercanceropererad för drygt fyra år sedan! Ingen efterbehandling!
Har gått på kontroller tre gånger per år. Både i landsting o privat! Gjorde en CT med kontrast på buk o lungor hösten 2017, då jag besväras med typ mensvärk o tryck. På CT fanns inget onormalt! Ok!
Har varit lite bättre i ca 6-7 mån men nu kommer det tillbaka igen med tryck o som mensvärk. Skall på på kontroll igen julveckan!
Tror att min cancer spridit sig till bukhålan där mina tarmar ligger!
Kan man ha smärta efter fyra år. Jag vill leva därför söker jag läkare tre gånger per år. Olika gynekologer/onkologer Skulle dom sett om min cancer kommit tillbaka. Växer den fort! Senaste kontrollen i sept-18. Då sa han att efter fem år slutar kontrollerna i programmet som jag ingår. Vem kan jag lita på o ska jag behöva gå med tryck o smärta o vill också kissa ofta. Har inte urinvägsinfektion! Tar Oversterin 2ggr/vecka.
Hjälp mig! Tack!

Svar

Hej!

Efter en operation i buken kan man ha smärta och obehag under en lång period. Det tar t ex lång tid innan nerver hittar varandra igen. Man brukar även ha en känsla av att magen känns annorlunda, fungerar på ett annat sätt än tidigare. Är man orolig förstärks såklart känslan och man kan uppleva det som väldigt obehagligt och oroade.
Man kan ana en stark oro för återfall av din berättelse. Har du fått hjälp med din oro? Det låter som du behöver hjälp att våga lita på att du är frisk. Det är inte en hållbar  situation att söka läkare tre gånger per år. Risken är att du blir ännu mer orolig.

Om du inte tidigare sökt hjälp för din oro rekommenderar vi dig att göra det. Du ska kunna må bättre än så här.

Med vänlig hälsning

Cancerrådgivningen