Frågor

Livmodercancer

Använder Oversterin 2ggr/v för atrofiska slemhinnor. Jag har fått vattniga flytningar, som vatten som ett par femkronor i byxorna.
Ingen lukt. Jag är livmodercanceropererad, o gynekologen tycker jag skall ta Oversterin 1/gång i veckan. Jag har prövat det nu i ca 1månad. Är det min slemhinna i slidan som avsöndrar vatten. Jag har i ett år använt Oversterin 2ggr/vecka.
Jag är rädd att min cancer har kommit tillbaka. Varför får jag vattniga flytningar vill bara vara frisk o få leva. Vad säger Onkologerna/Gynekologerna hos Er.

Svar

Hej.

Ovesterin är en bra behandling som är nödvändig och helt ofarlig vid sköra slemhinnor. Vattniga ofärgade flytningar som inte luktar illa är oftast helt normalt. Livmodercancer har generellt en mycket god prognos dvs att de allra flesta blir helt friska, vilket förhoppningsvis kan lugna din oro något. Vid tilltagande problem ska du förstås diskutera detta med din läkare.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen om du har fler funderingar eller behöver stöd. Det går även bra att ringa oss på telefon 08-123 138 00.

Vänliga hälsningar Cancerrådgivningen