Frågor

Livmodercancer

Jag har besväras av mensvärk av o till tre år innan min livmodercancer upptäcktes. Sökte nog 20 ggr under dessa år.
Efter min livmodercanceroperation för tre år sedan Stadie 1 Figo 1 har jag haft mensvärk av o till. Mina kontroller har varit bra, har gjort CT varje år o MR nedre buk 2016. Allt utan anmärkning! Onkologen förstår inte varför jag har smärta om tarmarna lagt sig o trycker på någon nerv eller bäckenet.
Nu har jag i 8 mån. använt Ovesterin lokalt för atrofiska slemhinnor o mina urinvägsinfektioner har blivit bra. Är orolig för detta då min cancer var östrogenbetingad.
Var på senaste kontrollen i slutet på juli o allt såg bra ut nu skall jag vänta i 6 månader på nästa kontroll. Jag har fått vattniga flyktingar o har bara tagit Oversterin var 6-7 dag. Kan jag ta 2ggr/vecka o se om flytningarna försvinner. Jag har precis gjort CT som var bra även slidtoppsprov i maj. Hjälp hur hanterar jag detta! Räcker det med kontroll var 6:e månad vad tycker doktorn?

Svar

Hej,

Det är inte konstigt att du blir orolig när du känner av liknande besvär som innan cancern upptäcktes. Många upplever en ändrad känsla och besvär efter att ha tagit bort livmodern. Vid din diagnos Stadie 1 Figo 1, räcker det med planerade kontroller var 6:e månad. Du kan fortsätta använda Ovesterin lokalt och prova 2ggr/ veckan som du tänkt.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen om du har fler funderingar eller behöver stöd. Det går även bra att ringa oss på telefon 08-123 138 00.

Vänliga hälsningar Cancerrådgivningen