Frågor

Knöl på/vid ryggraden

Jag har fått en ömmande knöl som sitter på ryggraden, en aning till vänster. Den är hård och ej flyttbar. Min historia är bröstcancer i båda brösten, -99 och -03. Där gjordes en mastektomi på vänster sida med följande cytostatika och strålning. Ej spridd. 2003 upptäcktes en liten utvecklad cancer i höger bröst. Där togs tårtbitar bort, följd av strålning.
Nu har jag fått en tid för punktion på Radiumhemmet och undrar hur vanligt det är med metastaser så lång tid efter bröstcancer? Livrädd just nu.

Svar

Det är inte så vanligt med metastaser så lång tid efter bröstcancer men det förekommer, så det är bra att du har fått tid för punktion. Det är förstås helt normalt att du känner dig orolig och även om det inte behöver vara ett återfall så är det en jobbig tid psykiskt att invänta svar på hur det ligger till.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen. Det går även bra att ringa oss 08-123 138 00. För frågor eller stödjande samtal, ibland kan det kännas skönt att få dela sin oro med någon utomstående.