Frågor

Knöl eller metastas?

Hej
Nu har jag fått ett otydligt svar på biopsin från knölen på min rygg. Det kan vara en metastat från en tumör i bukspottkörteln eller gallgångarna. Jättehemskt i så fall. Jag har inga som helst symptom. Mår precis som vanligt. Nu undrar jag om det KAN vara något annat?Kan man ha sett fel?
I annat fall får jag nu börja sätta mig och planera för min begravning. Ge mig ett litet hopp om att jag kan få leva mer än maximala 1 år.
Vilka telefontider har ni`?
Vänligen Helena

Svar

Hej.
Om det kan vara något annat kan vi tyvärr inte svara på. Det är inte troligt att de har sett fel men du skriver att du har fått ett otydligt svar vilket eventuellt kan bero på att det är svårbedömt och behöver undersökas vidare. Oavsett detta så finns i dag fler behandlingsmöjligheter än tidigare för de sjukdomar du nämner vilket är hoppfullt. Att du mår precis som vanligt är också bra, hoppas att detta kan ge dig lite hopp och att det är svar på din fråga. Du är välkommen att höra av dig igen och du kan också ringa cancerrådgivningen på telefon 08-12313800 om du har fler funderingar eller för stödjande samtal. Vi har Telefontid 08.30-16:00 alla vardagar.