Frågor

Klåda och smärta i båda brösten

Hej!
Jag har sedan ca 2-3 månader fått en hemsk klåda i båda brösten. Det är värst från bröstvårtorna och utåt. Jag kliar i princip hela dagarna (ibland får jag smita ut på toa på jobbet för att klia) o jag har senaste månaden börjat få jätteont i brösten också. Är inte jätteorolig, men ändå lite frågande. Har väldigt små och hängiga bröst efter en stor viktnedgång för ca 9 år sedan. Detta gör det lite svårt att känna igenom brösten eftersom jag knappt kan skilja på eventuella knölar o skelett. Bör man ta detta vidare? Och vart ska man vända sig isåfall? Har inte världens bästa vårdcentral tyvärr. Kan det vara något illavarslande när det sitter i båda brösten?
Mvh lite orolig

Svar

Hej.

Eftersom du har haft de här besvären en tid och är orolig så bör du undersöka detta. Du kan söka antingen via vårdcentralen eller via Bröstcentrum på din ort. Samma symtom från bägge brösten talar mer för att det inte är bröstcancer.

 

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen om du har fler funderingar eller behöver stöd. Det går även bra att ringa oss på telefon 08-123 138 00.

Vänliga hälsningar Cancerrådgivningen