Frågor

Ingen diagnos

Har mått mkt dåligt under ett års tid med magont, matleda, illamående , svettningar (nattetid) , hosta, värk i kroppen, svullnader och hudutslag. Mkt vä utredd med röntgen, mr, coloskopi, gastroskopi. Omfattande blod avföring ich urinprover där endast en anemi påvisats och fick därför järnfussion och därefter har värdet varit bra. Pga mitt allt försämrade mående skickade min familjeläkare remiss till diagnostiskt centrum men där blev det avslag. (allmänna ospecifikq symtom som kan bero på cancer). De tyckte att jag är välutredd och att de inte kan tillföra ngt. Eftersom jag mår så pass dåligt borde man ändå inte tagit ett benmärgsprov f? ör det visar väl mer än blodproverna ? Vill verkligen att de ska försöka hitta orsaken till min dåliga hälsa.

Svar

Hej!

Att inte må bra och inte få ett svar på vad som orsakar ens symtom brukar vara svårt att hantera. Det blir oftast väldigt mycket oro kring vad det kan vara såklart. Om du ska göra ett benmärgsprov kan vi inte bedöma. Det måste din läkare göra. Vi förstår att du är orolig för att dina symtom ska bero på en cancersjukdom. Vi kan givetvis inte uttala oss om ditt enskilda fall men generellt kan vi säga att dina symtom kan bero på flera olika saker. Det är bra att du är välutredd och man borde ha hittat något på de undersökningar som har gjort om det var en cancersjukdom.
Det enda råd vi kan ge dig är att söka vård igen om du inte mår bättre.

Hoppas att detta svar kan komma till din hjälp. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss igen. Det går även bra att ringa till oss. 08-123 138 00. Ibland kan det vara lättare att besvara frågor i en dialog.

Med vänlig hälsning

Cancerrådgivningen