Frågor

Inflamtorisk bröstcancer

Hej igen.

Undrade också om smärta kunde vara ända symtomet eller är det tillsammans med rodnad och svullnad man bör utredas för detta? Varit hos läkaren som bara skrev ut smärtstillande sa att man inte ha ont vid bröstcancer men läste på nätet man kan ha det vid inflammatorisk bröstcancer och är rädd nu.

Glömde skriva att det inte gör ont nere i bröstet mer över bröstet och ner i armen ibland stråla det ner på bröstet men gör inte ont när jag klämmer på det. Jag skrev tidigare så detta hänger ihop med min andra fråga

Svar

Hej.

Det är helt rätt så som du skriver att man vid inflammatorisk bröstcancer kan ha ont i bröstet. Det brukar då också göra ont om man klämmer på bröstet eller om man kommer åt det på annat sätt. Smärtar det så är det oftast också påverkat på andra sätt som tex. svullnad och rodnad.

Du ska kunna lite till det bedömning som din läkare har gjort men om du känner dig fortsatt orolig skall du förstås söka igen.

Du kan söka antingen via din vårdcentral eller direkt till bröstcentrum som finns vid de flesta större sjukhus i landet.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen om du har fler funderingar eller behöver stöd. Det går även bra att ringa oss på telefon 08-123 138 00.

Vänliga hälsningar Cancerrådgivningen