Frågor

Inflammatorisk bröstcancer?

Hej!

Har haft ont i brösten sedan i december. Nu har jag börjat få kliande och svidande bröstvårtor och vårtgårdar. Ena bröstet gör mer ont än andra. Det är en mix mellan smärtan man har vi PMS och en ilande och svidande smärta. Ena bröstvårtan har en vit fläck. Den fläcken har jag aldrig haft förut. Mina bröstvårtor skiftar även färg och blådodran vid det bröstet som bråkar buktar ut vilket det inte brukar göra.

Var idag hos läkaren som också såg mina bröstvårtor och gårdar och de problem jag har.
Han kände även på brösten, och det gjorde jätteont, han stannade även upp på ett ställe (i det bröstet som gör mest ont). Sen kände han där igen och jämförde med det andra.
Jag fick svampkräm då han trodde det kunde vara en svampinfektion. Fick även remiss till mammografi.
Jag hade både svampinfektioner och mastit 4 gånger när jag ammade mitt första barn (andra barnet ammade jag inte). Det påminner om svampinfektionerna och inte jättamycket om mastit.

Jag håller ju på att gå under av oro när jag läste om Pagets carcinom.
Är det vanlig att man får problem med båda vårtgårdarna vid pagets eller vid bröstcancer öht? Jag har ju läst att smärta inte är ett vanligt symptom.
Ångesten håller på att äta upp mig nu. Känns som jag ligger inför döden.

Svar

Hej,

det är förståeligt att du har besvär och ont i dina bröst utifrån de symtom du beskriver. Bra att du blivit undersökt, fått behandling och ska göra mammografi. Gällande Pagets carcinom är det en mycket ovanlig form av bröstcancer och vi känner inte till att den kan drabba båda brösten samtidigt. Då du haft både svampinfektioner och mastit tidigare låter det som att dina symtom mer har med dina tidigare besvär att göra. Om du är fortsatt orolig får du gärna ringa oss.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen om du har fler funderingar eller behöver stöd. Det går även bra att ringa oss på telefon 08-123 138 00.

Vänliga hälsningar Cancerrådgivningen