Frågor

Inflamatiorisk bröstcancer

Hej!
Är en kvinna på 38 år och jag är så orolig. För ett par veckor sen fick jag någon slags böld utan var, på undersidan av mitt vänstra bröst. Det gjorde ont i bröstet men tänkte att det var en finne som hamnat lite galet. Bölden försvann och lämnade ett lite märke kvar, nu i tisdags blev området där jag haft bölden rött och inflammerat lite upphöjt med blåa kanter. Ca 6 cm stort. Kändes under huden som att det skulle komma en ny böld men det kom aldrig nån. Började googla vad det kunde vara och blev helt chockad och bestört när jag ramlade över både artiklar och bilder på inflamatorisk bröstcancer.något jag aldrig förr hört talas om. Allt liknade mina symptom. Allt bara svartnade för mig jag blev så otroligt rädd. Nu till min fråga och undran?? Bokade tid till Vc som gjorde en grundlig undersökning av mina bröst och tog hand om mig på bästa sätt, dom trodde jag fått någon slags hudinflammation kallad rosfeber där. Trots att jag inte haft nån feber. Självklart jättetacksam för deras positiva svar,men kan ändå inte släppa detta helt. Har baddat med alsolsprit och utslaget har minskat massor, och syns inte så mycket längre. Men min undran är dels värker det fortfarande lite till och från i bröstet och ryggen efter ca 5 dagar dels hur kan dom vara så säkra på att det inte är cancer? Det behövs väl biopsi för att vara riktigt säker? Alla artiklar som jag läst om kvinnor som fått inflammatorisk bröstcancer har först blivit feldiagnoserade från början att det bara är en inflammation. Ska jag släppa detta för att inte bli helt galen av oro eller ska jag boka en ny tid? Blev en väldigt långt utlägg men är så otroligt rädd och kan varken sova eller äta av all oro. Tacksam för svar Med vänlig hälsning, En orolig tjej

Svar

Det är lätt att förstå att du blir rädd när du läser om feldiagnostiserade fall. I de flesta fall blir diagnosen rätt trots allt. Du har blivit undersökt och behandlad med alsolsprit med god effekt. Om det hade varit cancer skulle alsolsprit inte haft någon effekt. Så du kan släppa oron för bröstcancer. Självklart ska du boka ny tid om förändringen blir sämre, inte läker ut helt eller om du inte kan släppa din oro.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen om du har fler funderingar eller behöver stöd. Det går även bra att ringa oss på telefon 08-123 138 00.

Vänliga hälsningar Cancerrådgivningen