Frågor

Hur/när får jag svar på en mammografi?

Har varit på årlig mammografikontroll efter bröstcancer behandling. Eftersom Karolinska ” inte kunde ta emot mig” skickades jag till Aleris på Sophiahemmet. Det har nu gått 14 dagar sedan undersökningen men ännu har jag inte fått något besked! Hur lång tid ska det ta innan besked kommer? Hur kan det komma sig att man inte får besked efter en mammografi? Har erfarenhet från ett mycket välfungerande sjukhus, Danderyds sjh, där fick man besked efter 2 dagar!
Det går inte heller att komma i kontakt med bröstmottagningen på Karolinska oavsett vilken tid man ringer! Där möts man av man får återkomma, men när ska man göra det när beskedet alltid är återkom senare ? Är det rimligt att man som cancerpatient ska behöva vänta i veckor för att få ett besked efter en mammografi och dessutom inte kunna nå den mottagning som har ansvaret för bröstcancer patienter i Stockholms län? Låt inte patienter ta ansvar för en dålig organisation!

Svar

Så bra att du skriver. Vi förstår verkligen din frustration och ska genast påtala detta hos ansvariga för bröstcentrum karolinska sjukhuset.
Vi vill också uppmuntra dig till att försöka skriva ett meddelande på vårdguiden 1177, http://www.1177.se/Stockholm/Tema/E-tjanster/

Det är vanligt att svar på kontroll mammografi kan dröja upp till två, tre veckor. Det är ofta en orolig tid att vänta på svar. Trots att du försökt, fortsätt att ringa till dess du kommer fram och kan tala in ett meddelande
.

Hoppas att detta svar kan vara till hjälp. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen. Om du har fler funderingar eller behöver stöd kan du även ringa Cancerrådgivningen på telefonnummer 08-123 138 00.