Frågor

Hudcancer

Hej,
Jag ställde den hör frågan för någon vecka sedan: Jag har som en liten prick cirka 2mm i diameter på foten. Det såg ut som en liten kvissla i den bruna pricken så jag klämde på den som en finne. Det kom inget blod men det blev lite rött och det kommer nog bli en pytteliten sårskorpa på max 1 mm på den bruna pricken. Jag är nu orolig att jag ”råkat” peta bort något farligt, hudcancer. Är det möjligt att klämma bort hudcancer om jag klämmer med naglarna som man gör med en finne eller ska jag helt släppa oron över detta?
Min fråga nu är att det lilla såret läker och den bruna pricken verkar bli borta. Är det oroväckande att den blir borta, om det hade varit cancer hade det inte läkt och blivit borta efter jag tryckt ned naglarna? Ska jag en gång för alla helt släpps oron för detta att jag kan ha ”råkat” klämma bort hudcancer med naglarna?
Tacksam för svar.

Svar

Den bruna pricken som du klämt bort och såret som läker låter inte som hudcancer.
Du kan släppa oron över detta.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen. Om du har fler funderingar kring cancer kan du även ringa Cancerrådgivningen på telefonnummer 08-123 138 00.