Frågor

Hudcancer

Hej,
Här kommer en kanske konstig fråga men jag oroar mig för allt möjligt. Jag filade mig med en fotfil på undersidan tån där det var torr hud men jag tittade inte så noga. Jag tog i lite hårt och jag började blöda på undersidan tån. Kanske 3 mm spricka…nojjig som jag är för allt börjar jag nu fundera om jag av misstag kan ha filat bort hudcancer med fotfilen. Eller kan jag helt släppa oron för detta, försvinner inte hudcancer så enkelt?
/Orolig för allt

Svar

Du ska inte behöva oroa dig för detta. Det är lätt att det börjar blöda om man filar lite för hårt på huden och det är inget farligt i sig. Om du får ett sår eller en spricka som inte läker så kan det vara bra att få det undersökt. Du skriver också att du oroar dig för allt möjligt och det kan vara mycket jobbigt, ibland kan det vara skönt att prata med någon professionell kring sin oro, vårdcentralen kan hjälpa dig med samtalskontakt om du skulle vara intresserad av det.

Hoppas att detta är svar på din fråga. Om du har fler funderingar eller önskar stöd kring detta kan du även ringa Cancerrådgivningen på telefonnummer 08-123 138 00.