Frågor

Hud cancer

Hej.. I dec 15 blev jag op för skivepitel cancer på mitt vä lår. Efter det fick jag ett brev hem att dom hade tagit bort allt och att det så bra ut.. Nu 6 månader senare har jag fått ont i låret nästan precis där jag blev op..det liksom värker inuti benet.. Jag har inte gjort några konstiga rörelser.. Cyklat som vanligt och promenerat som jag alltid har gjort..det känns bara i det ena benet, inte i det andra. För övrigt mår jag bra..tänker på det hela tiden, och är orolig, borde jag vara det..?? Har haft det i 2 veckor .är 48 år. Mvh Maria

Svar

Du behöver inte känna dig så orolig, det tar tid för kroppen att läka efter en operation. Det kan efter ett tag kännas annorlunda då nerver som blivit avskurna vid operationen börjar att fungera bättre igen. Det är mycket ovanligt att skivepitelcancer sprider sig till andra delar av kroppen. Fortsätter du att ha ont i benet är det förstås bra att ändå få det undersökt, kontakta i så fall din vårdcentral.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen. Det går även bra att ringa oss 08-123 138 00. Det kan vara lättare att besvara frågor i en dialog.