Frågor

hjälp mig förstå vad som händer

Jag har tidigare behandlats för colon cancer, tagit en dt- undersökning då jag känt lite knölar.
Jag får inget besked från sjukvården, men ser i 1177 att man tolkat bilderna. Jag har inte tagit cellgifter bara operration, tumör hade gått igenom tarmvägg, men 38 lymfkörtlar togs ut och var fria från celler. varvid man sa att jag inte behövde cytostatika. Men de gjorde en avvägning. Tanken var att jag skulle göra ivf när jag var frisk och det var fördelaktigt att inte tagit cyto behandling. De ändrade sedan reglerna i landstinget så jag fick inte göra ivf. Men jag hoppas att jag inte avstod från cytostatika helt i onödan och nu fått en cancer spridning bara för det. Tillägas ska väll åxå sägs att de opererade bort ena äggledaren för att få äggproducerande vävnad för ivf. Men den operationen blev också meningslös eftersom de inte ville bekosta ivf då jag precis passerat 40 år. Är nu 44. operationen gjordes när jag var 38-39
Jag förstår dock inte svaret. Måste jag ligga på sjukvården och se till att de går vidare med detta, har jag fått tillbaka min cancer. ( det är vad jag misstänker) Jag sökte vård då jag kände något i buken. Läkaren på vc trodde det kunde vara överkant på mjälte. Men skickade remiss för undersökning. då jag är konstant trött och har konstiga blodvärden. Jag känner själv att något är fel. I det landsting jag bodde förut är man inte så noga av vad jag upplevt tidigare.

Uförd undersökning med iv kontrastmedel. inga gamla undersökningar att jämföra med. Mjälte ses lite över normala gränser utan fokala förändringar. I övrigt inga parenkymatösa bukorgan ua.
Icke förstorade lymfkörtlar paraaortalt och i höger fossa. I ljumsken på var sida ses 15mm stor lymfkörtel. Ingen ascites, ingen peritioneal carcinos. Ingen skelettdestruktion. I cervix ses en rundad lågattenuerad förändring med vätske attenuering ca knappt 2 cm.

Svar

Det är svårt att hantera en situation när man inte mår bra och inte får reda på varför. Det blir tyvärr svårt för oss att ge dig ett svar. Det bästa är att du kontaktar läkaren som skickat dig på undersökningen.  Svaret på undersökningen, tillsammans med dina blodprover och din sjukdomshistoria kan läkaren säkert ge dig det svar du behöver.

Med vänlig hälsning

Cancerrådgivningen