Frågor

Halsen

Hej’ jag är en 42 årig kvinna som varken röker eller dricker. Har haft problem med oförklarlig tand, nack å halsont sen feb-16, sprungit hos läkare, massörer o kiropraktor mm å alla har hänvisat mina problem till b12brit, den är bra sen i aug å symptomen fortsatte . I förra v var jag å röntga halsen med ultraljud , då hitta de en 9(!) cm lång cysta brevid sköldkörteln ..ska göra biopsi o några veckor men visst låter detta som cancer ..?! Livrädd nu , tacksam för sva ! Obs’ jag har inte varit förkyld när jag har ont i halsen! Å visst låter en cysta på 9 hela cm väldigt lång?? Den är 1 cm bred. Vore jättetacksam för snabbt svar till min mail då jag inte kan slappna av, vad tror ni av er erfarenhet? ! Mvh Maria

Svar

Cystor kan göra att sköldkörteln blir förstorad, men de flesta cystor är godartade och betyder inte att man fått cancer. Sköldkörteln är normalt 8-10 cm lång, och när den blir förstorad av tex. en cysta så kan det trycka så att man får symtom från halsen. Sköldkörtelsjukdomar är vanliga hos kvinnor i din ålder och beror oftast på en över eller underproduktion av sköldkörtelhormon.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen. Det går även bra att ringa oss 08-123 138 00. Det kan vara lättare att besvara frågor i en dialog.