Frågor

Garpefrukt

Hej, vad gäller egentligen jag läste att en kvinna i klimakteriet som äter 1/4 Grapefrukt per dag har 30% ökad risk för bröstcancer. Stämmer detta? Jag har ätet Letrozol i 1 år nu och pressar en halv grapefrukt som jag dricker när jag tar min tablett. Bör jag genast sluta med Grapefrukt för alltid?

Min andra fråga är att jag har fått kliande utslag runt mina ögon. Jag har varit på Vårdcentralen 2 gånger där säger de att det är helt ofarliga utslag bara och jag har fått mild Kortison, som dämpar lite men utslagen kommer och går, känns som om det blir värre och värre. Kan detta vara en biverkning av tabletterna såhär långt efteråt. Hur ska jag få hjälp? Borde jag söka hudläkare som är specialist eller ska jag nöja mig med Vårdcentralens ” det är ofarliga utslag som vi inte vet vad det beror på” men de är kvar och det kliar mycket. Jag vill ha riktig hjälp.

Svar

Hej! Det finns inga direktiv från sjukvården att kvinnor ska undvika att äta grapefrukt.Hudutslag är en biverkan som din medicin kan orsaka. Prata med din doktor om dina besvär blir värre.