Frågor

Förkalkad meningiom

Det har hittats ett meningiom i huvudet på en omkrets av 1,5 cm, alltså inte stor. Enl läkarna är den förkalkad och det görs ingenting. Jag kan glömma detta enl dem. Kan jag lita på att detta stämmer för när jag googlar så hittar jag inget om att en förkalkad meningiom är skrumpen utan att det betyder att den är godartad och växer långsamt??
Det är inte vad jag fått till mig som sagt och man går ju och undrar vad som är rätt?
Jag har varit enormt trött hela hösten, får små yrselkänningar ibland, förhöjd temp sen flera månader och en huvudvärk som varit nästan dagligen. Nu har jag varit sjukskriven och kunnat ta det lungt däri har tröttheten blivit bättre och nu har jag mest huvudvärk på natten, kan vakna av det och när jag vaknar på morgonen.
Vore jättetacksam för svar:)

Svar

Majoriteten av meningiomen är godartade och växer inte infiltrativt Generellt är behandlingen kirirgisk och i de allra flesta fall kan man få bort tumören helt och hållet. I varje enskilt patientfall gör läkarna en individuell bedömning och i ditt fall har man sagt att den är ”skrumpen” och inte behöver åtgärdas. Vi kan inte uttala oss om detta är rätt eller fel bedömning. Det bästa är kanske att du får ett nytt samtal med din läkare och gå igenom din sjukhistoria en gång till.