Frågor

Förändring bröst

Fick mitt andra barn för 3 veckor sedan och ammar på heltid. Mina bröst har under båda graviditeterna vuxit mycket och jag har fått mycket bristningar. Speciellt mitt ena bröst blir värst drabbat, det är också större än det andra bröstet. Blodådror och bristningar syns tydligt. Dock upptäckte jag när jag kom hem från bb att vårtgården är större på detta bröst, men det som gör mig lite orolig är att det ser ut som vårtgården har blivit ojämn, speciellt på ett ställe, där det är en yta på ca 1*1 cm som går uppåt. Jag tror att det är en blandning av bristningar och att vårtgården precis just där töjts ut lite extra. Men är detta något som bör kollas upp nu, eller jag kan avvakta och se om det försvinner när brösten krymper igen? Kan detta vara tecken på bröstcancer?

Gjorde ultraljud på de bröstet för 1 1/2 år sedan på grund av cystor (de var knutor som kommit med amning, som antagligen alltid kommer. Finnas kvar, hade några st, men de såg inget annat konstigt i bröstet då)

Svar

Det du beskriver låter inte som bröstcancer. Givetvis kan man inte säga något utan att ha sett ditt bröst. Be en läkare undersöka dig om det inte försvinner.