Frågor

Födelsemärke på armen

”Jag har just fått besked om att ett ganska litet, mörkt, platt födelsemärke på armen, som jag haft i några år och som hudläkaren stansade bort för drygt 2 veckor sedan ””för säkerhets skull””, var ett ytligt malignt melanom.
Hudkliniken i Skåne, dit jag vände mig för undersökningen av mina ””märken””, har nu inte tid att ta bort omgivande vävnad förrän om drygt tre veckor (den 9-e oktober). Dröjsmålet gör mig bekymrad.
Jag undrar nu om det är tillrådligt att vänta så länge, med tanke på att märket var ett melanom? Eller bör jag kontakta en annan hudklinik för att försöka få detta gjort tidigare?
Jag är 68 år och har, mig veterligen, inga andra sjukdomstillstånd.”

Svar

Hej.

Du ska inte behöva oroa dig över den väntetiden , den ligger inom ramen för det som man bedömer som optimalt enligt standardiserade vårdförlopp, (33 dagar). Då förutsätter jag att tiden du fått är den 9-e mars och inte i oktober.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen om du har fler funderingar eller behöver stöd. Det går även bra att ringa oss på telefon 08-123 138 00.

Vänliga hälsningar Cancerrådgivningen