Frågor

Fler symtom

Hej!
Hade kontakt med er för ca 1 mån sen ang ömhet under vänster revben och nedanför bröstbenet vid palpation. Har även värk till och från på dessa ställen och ut i ryggen under vänster skulderblad och ibland i höjd med magsäcken på fast på ryggsidan. Mår även illa till och från. Har varit på VC, dom kände inget konstigt. Tog en del blodprover som var normala. Läkaren ska återkoppla till mig med hur vi går vidare.
Jag är väldigt orolig att detta kan vara tex cancer. Kan det vara det? Vilka undersökningar kan man gå vidare med? Jag tänker tex ultraljud, röntgen? Tjej på 32 år.

Svar

Hej!

Tyvärr kan vi inte svara på hur man bör gå vidare och vilka undersökningar som eventuellt bör göras. Det måste vara din läkare som  gör en medicinskbedömning. Dina symtom kan bero på flera orsaker och det går inte att uttala sig om vad det beror på innan utredningen är klar.
Du skriver att du är väldigt orolig. Det brukar hjälpa att få prata om sin oro. Du är välkommen att ringa till oss 08-123 138 00 må 8.30-19.30, ti – fr 8.30-16.00

Med vänlig hälsning

Cancerrådgivningen