Frågor

epifarynxcancer 2007 återfall?

Opererad för cancer bakom näsan och höger halsspottkörtel under örat 2007 08 på UA S. Jag har besvär med stämbanden och svag, ansträngd röst samt lock för vänster öra helt utan anledning.Har även Sjögrens syndrom med sväljsvårigheter.Har i dec 14 gjort biopsi bakom näsan på ett sår som inte vill läkas, på ÖNH Västerås svar OK. En dålig tand v.överkäk går ej att komma åt mot kinden. En tandrotsrest i h.underkäke som ger känningar .Käkkirurgen har dåliga erfarenheter av sådana besvär och avböjer utdragning då jag fått strålning mot huvudet, (70gy). Lymfkörtelutrymning h.sida från örat neråt sedan rakt över halsen till mitten. Hur kan jag uppmärksamma eventuellt återfall?ärita

Svar

Det låter som du är uppmärksam och har blivit undersökt. Du går säkert på efterkontroller regelbundet där man undersöker dig noggrant. Mer kan du inte göra. Du kan alltid be om att få en telefontid till din behandlande läkare om du känner dig orolig.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen. Det går även bra att ringa oss 08-123 138 00. Det kan vara lättare att besvara frågor i en dialog.