Frågor

En knöl i bröstet

Hej jag är 21 år för 1 vecka sen ringde jag vårdcentralen för mitt vänstra bröst kommer det ut vätska när man klämmer ser ut som vit gul grå vätska typ svårt att säga fick antibiotika som inte har hjälpt. sen svullnade mitt bröst upp mot nyckelbenet haft väldigt ont och har ont nu i mellan åt i söndags så åkte jag in till akuten där dem tog blodprover och det såg bra ut men dem har hittat en knöll i mitt vänstra bröst kan det ha något med vätskan att göra som kommer ut är så orolig att det är något väntar på en tid till en bröstmottagning för fler prover.

Svar

Hej.

Vitgul vätska kan man ha normalt från bröstet utan att det är något farligt, det behöver inte höra samman med knölen man har hittat.  Det är vanligt med knölar i brösten och de flesta knölar är ofarliga. Det är också sällsynt att få bröstcancer i din ålder. Hoppas att detta kan lugna din oro något. Bra att du får komma till bröstmottagningen ändå så att du får bra hjälp med ditt bröst.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen. Om du har fler funderingar kan du även ringa Cancerrådgivningen på telefonnummer 08-123 138 00.