Frågor

Diffus känsla i bröst

Jag har i princip samma symptom som en fråga jag läste från en 62 årig man i ett inlägg på denna sidan från 2018. Ni svarade en Tisdag den 27 2018.

Man med irriterad bröstvårta


——————————————–
Detta stod i texten:
Man med irriterad bröstvårta
Hej, är en man på 62 år och är mycket aktiv, har sedan i somras haft obehag från mestadels min högra bröstvårta, det började med liten lätt klåda, om det ens hör ihop vet jag inte, sedan övergick det till beröringskänslighet och detta utökade till obehag från kläder som berörde bröstvårtan. Det började så småningom svida på bröstvårtan och idag ( 23 feb 2018) har jag lite ont och mer diffusa symtom, om dom hör ihop vet jag inte men jag är öm över en del revben på samma sida, bröstvårtan är aningen större än den vänstra, inbillar jag mig iaf. Bröstvårtan svider ofta och känns öm även området runt, men inte alltid.
Ibland har jag inget obehag alls som tex när jag vaknar på mornarna, men på dagara kan det kännas som det bränner och gör ont.
Har aldrig känt nåt liknande förr, någonsin.
Jag var till vårt sjukhus, läkaren tittade bara, hon gjorde ingen undersökning utan gav mig en salva, hon sa att bröstvårtor är känsliga och att det kunde vara hormonellt, hon sa att mina bröstvårtor inte vände inåt och inga sår eller hudproblem.
Jag har inte märkt nån skillnad av salvan.
Ibland upplever jag att det är en viss skillnad upplevelserna av mina besvär av hur jag sitter, sjunker jag ihop ökar besvären med dom lättar när jag sträcker på mig.
Besvären, svedan kommer i vågor av och på med mellan på några minuter, har blivit mer konstant på senaste dagarna
Jag har inte några knölar i bröstet, vad jag kan känna, och det kommer ingen vätska ur bröstvårtan heller.
Jag har haft talg infektioner i höger armhåla eller hår i hårsäckarna men har inget sånt nu ..har känt och undersökt mina armhålor så dom blivit ömma av det, jag har alltid varit lite öm i armhålorna, känner dock inget jag tolkar som en knöl, känner nån ömhet i nåt jag tror kan vara nån sena eller muskel, har nån diffus obehagskänsla under armarna, mer under vänster arm än höger.

Jag har en god vän i min egen ålder som nyligen behandlats med framgång mot lymfom.
Jag oroar mig själv för att det jag lider av kan vara Pagets eller manlig bröstcancer, det finns i tankarna ständigt och när mina besvär känns lite mer besvärande så gnager oron mer.
Jag har bestämt mig för att åka till sjukhuset igen och be om att bli undersökt med ultraljud, vet inte om det är en meningsfull metod.
Mina besvär är iaf för mycket för att vara ingenting, och nånting borde man väl kunna tänka sig att jag drabbats av, om det nu inte skulle vara bröstcancer, eller annan cancer.
Jag kollade mitt PSA för nåt år sedan, hade 0,6 då.
Ingen i min familj, föräldrar, eller syskon har haft cancer, min fars äldre bror gick bort i cancer, storrökare.
Jag har försökt googla mig fram till ett svar, men det ökar istället min oro pga att 80% av alla sökresultat handlar om bröstcancer, och 99 % av dessa sökresutat beskriver kvinnlig bröstcancer.
Jag känner mig inte klar över symtomen på manlig bröstcancer och inte heller hurvida dessa symtom stämmer mot mina.
Jag bor sen en tid utomlands och funderar på att resa hem igen för att bli undersökt.
Jag vet att det är svårt att svara på men är min oro över att jag drabbats av manlig bröstcancer på något vis befogad, jag vet att det är ett 40-tal män om året som drabbas?
—————————
Jag tänkte höra om ni någonsin fick svar från denna man om vad felet var eller om det faktiskt inte var något fel.
Tänkte om ni på något vis kunde kontakta/fråga honom om han blev botad eller vilken åkomma han hade då ingen tycks veta vad som orsakar dessa problem.
Texten ovan beskriver mina problem exakt, har lite fler diffusa problem utöver dessa dock.

Svar

Hej,

tyvärr vet vi inte hur det gick för mannen du refererar till. Då man mejlar oss är man anonym så kontaktar man inte oss igen och berättar, vet vi inte.

Bröstcancer hos män förekommer men är ovanligt. Besvären kanske också kan bero på tajta klädesplagg som skaver, att det blir friktion vid exempelvis jogging. Att man har någon medicinsk behandling eller att det finns en hormonell orsak.

Det råd vi kan ge dig är att boka tid på vårdcentralen hos läkare för att bli undersökt och utredd.

Hoppas detta är svar på din fråga. Det går bra att ringa oss tel: 08 123 138 00

Vänliga Hälsningar Cancerrådgivningen.