Frågor

Ct röntgen buk

Hej,
Jag har haft en skärande smärta till och från vänster sida buk lite nedanför revben som ibland även strålar bakåt mot rygg. Utöver det så har jag ibland en molande värk/obehagskänsla mitt i magen högt upp. Har under dessa två år lämnat flera prover som sett bra ut förutom lite lågt blodvärde och några små avvikelser. Verkar som om mitt blodvärde normalt är lite lägre än snittet. Har även gjort två stycken ct röntgen buk som enligt min läkare inte visat på något mer än små synliga lymfkörtlar i bilen samt en ven som eventuellt sitter lite i kläm. Går ändå och oroar mig för att det ska vara något allvarligt. Söker jag på mina symptom så dyker bukspottkörtel upp. Så min fråga är om man vid en ct buk även kollar bukspottskörteln?

Svar

Hej

Vid en CT buk ser man även bukspottskörteln så det låter inte som att besvären kommer därifrån. Om dina symtom kvarstår kontakta din läkare igen.

 

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen om du har fler funderingar eller behöver stöd.

Det går även bra att ringa oss på telefon 08-123 138 00.

Vänliga hälsningar

Cancerrådgivningen