Frågor

Cancerprovet s-ca 125 ersättning vid sjukskrivning

Hej!
Jag är 50 år gammal och fick diagnosen äggstockscancer i april. Jag har gjort en omfattande operation på Karolinska och går nu på cellgifter på Radiumhemmet.
Jag är sjukskriven tom 30/9 och ekonomin är ansträngd och min fråga är om ni har råd/ förslag var/ om man kan ansöka om bidrag/ ersättning??
Sedan undrar jag över ovan cancerprov??
Jag hade 477 innan operation och nu efter 4 cellgiftsbehandlingar nere på 11 , jag tycker det är faaantastisk och sjuksköterskorna som behandlar mig tycker det är toppen och grattar mig varje gång och menar att jag svarar bra på behandlingen.
Ibtisdags var jag på läkarbesök och frågade då om mina provsvar och läkaren menade att jag de är ett resultat som de förväntar sig efter behandlingen och att jag inte skall lyssna så mycket på provsvaret, det är många saker som spelar in i behandlingen…
Jag blir lite förvirrad 11 måste ju vara bättre än 477!!!!
Under 35 är normalt värde.
Tacksam för åter koppling

Svar

Vi ber om ursäkt för att du har fått vänta på ditt svar, fördröjningen beror på ett dataproblem som nu är åtgärdat.

Hej.

Att ekonomin blir ansträngd vid en lång sjukskrivning är ett vanligt problem som det tyvärr inte finns så mycket stöd för, men det finns en del fonder där man kan ansöka om bidrag. Till exempel så ger Cancerhjälpen bidrag för ökade omkostnader i samband med cancersjukdom och många fonder ger bidrag till rehabilitering. Kontaktsjuksköterskan eller Kuratorn vid din onkologklinik kan hjälpa till med att ansöka och vet vilka fonder som är aktuella.

Även om det var förväntat att S-Ca 125 skulle gå ned av behandlingen så är det ändå positivt att du svarar bra på behandlingen, det är ju precis den effekten man vill se.  Förstås kan mycket annat spela in men det behöver inte förta glädjen över detta.

 

Hoppas att detta var svar på din fråga, Du är alltid Välkommen att höra av dig till oss igen. Det går också bra att ringa oss på Cancerrådgivningen på telefon 08-123 138 00, ibland kan det vara lättare att svara i en dialog.