Frågor

Cancer i underlivet

Hej,
Jag har en fråga angående cancer i underlivet. Jag var hos gynekolog i december 2014 och tog cellprov och undersöktes allt var bra då. Efter samlag nu så såg jag en röd prick på pappret men det hade inte fastnat i pappret och sugits upp man kunde flytta på det med nageln. Det var inget blod i den genomskinliga flytningen. Jag är supernojjig för detta men hade det varit blod så borde det väl varit i själva flytningen. Inget konstigt nu på morgonen heller. Pricken var typ 1mm. Jag har haft samma man i 20 år och aldrig haft några cellförändringar. Behöver jag kolla detta igen eller tycker du jag ska släppa det? Behöver jag titta så hör noga eller ser man ordentligt på pappret om det blöder av cancer i underlivet? Jag behöver råd hur noga jag behöver kolla detta.
/Orolig för allt

Svar

Det är bra att du reagerade och frågar eftersom en blödning efter samlag kan vara ett tecken på cancer. Det du beskriver låter inte som en blödning. Då hade det varit mer tydligt på pappret och blandat med flytningen.
Du har nyligen varit och gjort ett cellprov som bra. Du behöver inte söka vård igen om du inte får besvär med blödningar.