Frågor

Cancer i tjocktarmen???

Jag har ont i nedre delen av magen, som kramp o tryck i underlivet.har varit på flera olika gynundersökningar pga att jag har tidigare haft livmodercancer utan någon efterbehandling stadie 1.
Jag gjorde en coloskopi i aug-15 hade några polyper som togs bort men ingen cancer. Doktorn sa att kag inte behövde göra om det mera.
Jag har gjort ct-skiktröntgen för 6 mån. sedan som vár bra, har även gjort cystoskopi pga flera blodiga urinvägsinfektioner. Får ofta antibiotika.
Undrar vad jag skall göra för flera undersökningar är inte bra, har ständigt tryck o värk. Jag undrar om det kan vara cancer i tjocktarmen. Vilka symtom ger cancer i bukhinnan? Kan det vara IBS känslig tarm som ger tryck o värk. Vad tycker doktorn? Känner mig hjälplös, det finns ingen doktor som kan hjälpa mig!

Svar

Det är alltid besvärligt när man inte mår bra och inte får svar på orsaken. Det låter som du är väl undersökt i både tarm och blåsa samt med CT- skiktröntgen. Med dessa undersökningar borde man ha sett om det varit cancer. Det finns flera orsaker till att man kan känna de symtom du har. IBS eller normala anatomiska förändringar beroende på din operation och ålder kan vara orsak till dina besvär.

Finns det möjlighet att du ringer till oss så ska vi försöka hjälpa dig.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen. Om du har fler funderingar eller behöver stöd kan du även ringa Cancerrådgivningen på telefonnummer 08-123 138 00.