Frågor

Cancer i bukspottkörteln

Hej! Är rädd att jag har fått cancer i bukspottskörteln. Symptomen jag har är ont i ryggen speciellt vid vilande, ont i övre delen av magen, steatorré samt smärta och obehag från levern. Vid ultraljud kunde kunde man inte se bukspottskörtel men däremot levern där man såg ”hypoekogena lesioner” och är därför under SvF levercancer efter en mri undersökning.

Min fråga är om jag är dödens endast 27 år gammal? Finns det verkligen ingenting man kan göra mot denna cancerform vid spridning?

Svar

Hej!

Du är mitt uppe i en utredning och har såklart många frågor som snurrar. Bukspottkörtelcancer kan man i vissa fall operera. Vid spridning finns det t ex cytostatikabehandling.
Det är ovanligt att få en cancer i din ålder och det har man säkert förklarat för dig. Det är lika viktigt att utesluta en sjukdom som att konstatera och diagnosticera. De flesta människor som befinner sig i den situation du just nu gör upplever det som ångestfyllt. Att leva i ovisshet brukar vara väldigt svårt. Det kan hjälpa att prata med någon om sin oro. Du är så välkommen att ringa till oss. Vi har öppet 8.30-16.00 vardagar. 08-123 138 00.

Med vänlig hälsning

Cancerrådgivningen