Frågor

Cancer?

Jag har sedan jag var magsjuk för ca 1 månad sedan mått fortsatt dåligt. Jag har inte varit sugen på mat, men ändå ätit. Sen har jag haft lite ont i magen (magkatarr) har ätit omeprezol ett tag, men under tiden som jag åt dem fick jag mycket luft i halsen. Luften kurrar till i halsen, ibland så högt att andra kan höra, men oftast bara tyst. Precis som när man druckit mycket läsk, tillsaken hör att jag inte kan rapa, inte av mig själv och inte per automatik i heller. Kurrandet har varit så i 1 1/2 vecka. Har slutat med omeprezol och började i dag ta enzymer för bättre matsmältning. Har inte direkt ont i magen längre. Men känner hur luften åker upp i halsen hela tiden. Har problem med detta ibland, men inte så länge som denna gång. Det känns inte som halsbränna. Blir orolig över att det ska vara något fel och jag har varit väldigt stressad över mitt eget mående sedan början på februari. Innan detta mådde jag ganska dåligt då jag tror jag haft en förlossningsdepression. Så precis när jag började släppa det, blev jag stressad och orolig för mitt eget mående. Är i kontakt med en läkare, men kurrandet från halsen har kommit efter det och ska inte träffa honom på någon vecka, men blir så orolig för cancer. Är 31 år

Svar

Hej.

Det du beskriver låter inte som cancer. Ibland kan symtom från kroppen kännas oroande så det är bra att du har kontakt med en läkare som kan hjälpa dig att bedöma dina symtom. Du skriver att du tror att du har haft en förlossningsdepression vilket kan ha påverkat din oro för din egen hälsa. Detta bör du tala med barnmorskan/sjuksköterskan på MVC om, de kan ge god hjälp kring hur du skall hantera en förlossningsdepression ifall det är det som du har drabbats av.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen om du har fler funderingar eller behöver stöd. Det går även bra att ringa oss på telefon 08-123 138 00.

Vänliga hälsningar Cancerrådgivningen