Frågor

Brösten

Hej
Efter min första graviditet (2012) fick jag knutor i vänster bröst som undersöktes med ultraljud. Detta var då mjölkcystor.
Efter min andra graviditet gjordes ett ultraljud på våren 2014 för att kolla cystor. Då såg allt bra ut.
Jag upplever att det nu efter 2 graviditeter och amning som verkligen har påverkat mina bröst är svårt att veta vad som är normalt för mig nu.
Jag känner två ojämna större bollar i vardera bröst, antar att detta är mjölkkörtlarna som känns som klump i var bröst om jag greppar runt bröstet. Vänstra bröstet känns mer ojämn och tydlig. Det känns mer konstigt inför mensen, sen bättre efter.
Nu är jag också gravid igen V6 och brösten är svullna. Men är det normalt det jag känner?
Jag är 29 år

Svar

Det låter normalt det du känner, det låter precis så som du skriver att det är bröstkörtelvävnaden som du känner. Den kan vara ojämn och förändras under menscykeln. Brösten blir svullna i och med graviditeten och det är helt normalt. Om du känner dig fortsatt orolig eller osäker kring hur det känns i bröstet så kan barnmorskan på MVC hjälpa dig att bedöma det.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen. Det går även bra att ringa oss 08-123 138 00. Det kan vara lättare att besvara frågor i en dialog.