Frågor

Bröstcancer

Hej,
Jag var och träffade en Bröstsjuksköterska för cirka 5 veckor sedan och jag gjorde en mammografi för cirka 1 år sedan, allt var bra. Jag oroar mig mycket för cancer så därför sökte jag en tid hos sköterskan. Jag såg nu på morgonen en liten rosa prick på linnet jag sover i, det var längst ned på utsidan (vid midjan). Jag blev genast jätteorolig, jag klämde på både brösten och det kom ingen vätska. Tycker du jag behöver söka vården igen eller ska jag avvakta? Borde det kommit vätska igen när jag tryckte på bröstet om det hade varit cancer (om nu fläcken på linnet kom från bröstet)?
/Orolig

Svar

Hej.

Det låter inte som att det här är något du skall behöva oroa dig för. Du skall kunna lita på att du är väl undersökt. Du behöver inte söka vården på grund av detta. Det troliga är att det hade märkts ifall vätskan hade kommit från bröstet.

Hoppas detta är svar på din fråga, du är alltid Välkommen att kontakta oss igen , det går också att nå oss på telefon. Cancerrådgivningen tel 08-123 138 00 Det kan ibland kännas lättare att få prata kring sin oro.