Frågor

Bröstcancer man

Nu har återfall konstateras för sonen 51år efter 1 års uppehåll. Det verkar som om behandling ej tar. Vatten i lungorna med andningsproblem och stor svaghet är resultatet. Metastaser i hjärnan (nystrålat)
Resultat ännu okänt.
Om KS ej hittar rätt motmedel vart kan vi vända oss?

Svar

Hej.

Vi förstår verkligen att ni är i en svår och allvarlig situation då sonen har fått spridning av sjukdomen till flera olika organ. Det är förstås viktigt att man får känna sig trygg med att han får all behandling som står till buds i en sådan situation.  På KS är de väl uppdaterade om alla behandlingsmöjligheter och även i framkant vad gäller forskning och behandlingar som ges inom ramen för studier. Det är psykologiskt jobbigt att vara i väntan på att få veta om behandlingen fungerar eller inte. Det kan vara bra att veta att det vid bröstcancer finns många olika behandlingsalternativ så om behandlingen inte fungerar så kan man oftast byta till en annan behandlingsregim.

Om man känner sig otrygg med vården eller att man upplever att man inte får det man behöver så har man alltid rätt till en andra bedömning så kallad second opinion från en annan universitets-klinik än den egna, för mer info se länk nedan.

https://www.1177.se/Stockholm/Regler-och-rattigheter/Second-opinion-en-andra-lakarbedomning/

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen om du har fler funderingar eller behöver stöd. Det går även bra att ringa oss på telefon 08-123 138 00.

Vänliga hälsningar Cancerrådgivningen