Frågor

Bröstcancer?

Jag har i perioder haft en molande smärta i revbenen på höger sida. Det är en hanterbar smärta. Vid något tillfälle så har det känts som ett tryck över lungorna när jag ligger på rygg, men annars så känner jag ingen förändring på andningen. Jag hittar ingen punkt som är mer öm eller någon knöl. Det är främst revbenet precis under bröstet som ömmar. Ibland så känns det även som att det ömmar i vävnaden i bröstet och att bröstvårtan känns öm. Men så fort jag rör vid bröstet så känner jag ingenting. Är det symtom på cancer?

Svar

Hej,

de symtom du beskriver är inga specifika symtom för bröstcancer. Det brukar i vanligaste fall vara något av följande; en knöl i bröstet eller armhålan, hudrodnad/”apelsinskalshud”, indragen bröstvårta eller blod/vätska från bröstvårtan. Vi brukar alltid råda till att kontakta sin husläkare för undersökning vid symtom från brösten.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen om du har fler funderingar eller behöver stöd. Det går även bra att ringa oss på telefon 08-123 138 00.

Vänliga hälsningar Cancerrådgivningen