Frågor

Bröst

Hej,

Jag har en konstig känsla till och från i mitt högra bröst. Vissa stunder känns inget alls och vissa dagar spänner det lite och gör lite ont. Första gången jag kände detta var precis innan mens för en månad sedan så jag trodde jag kanske var gravid så jag tryckte på bröstvårtan rätt hårt och det kom ut en genomskinlig svagt gul droppe, inte mer.
Jag har klämt igenom båda brösten och tycker inte att jag kan hitta någon knöl.
Jag kan inte pressa ut något ur det andra bröstet. Vissa dagar går det inte på höger heller, när det går så är det max en droppe vätska. Kan detta vara normalt även om det bara är från ett bröst?
Jag har två barn som är 7 och 5, den sista ammades i 14 månader och jag fyller snart 30.
Jag är enormt orolig för cancer i alla former.

Svar

Dina symtom från brösten låter inte som att de skulle vara orsakat av bröstcancer. Brösten förändras under menscykeln och kan kännas mer spända före mens.
Att det går att klämma ut lite vätska från bröstet vid något enstaka tillfälle är inget du behöver vara orolig för.
Om du är orolig kan du be att en läkare känner igenom dina bröst. Det kan du göra på din vårdcentral eller hos en gynekolog.
Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss igen. Det går även bra att ringa. Ibland kan det vara lättare att besvara frågor i en dialog. 08-123 138 00