Frågor

Bröst

Hej!
Den senaste vecka har jag upptäckt ett blåmärke som liknar mer ett sugmärke på mitt högra bröstvårta. Den försvann efter ca två/tre dagar. Efter det upptäckte jag ett nytt sugmärke på mitt vänstra bröstvårta och den försvann också efter ca två/tre dygn. Idag upptäckte jag ett nytt blåmärke (sugmärke) på mitt högra bröst, denna gång inte i min bröstvårta (lite mer till höger om bröstet). Nu börjar jag verkligen oroa mig… Jag ammar fortfarande mitt barn. Jag vet inte om det är min dotter som gjort dessa märken. Konstigt nog, har ammat min dotter i över ett år och har aldrig fått dessa sugmärken eller blåmärke. Men om det inte är hon, är det ett farligt tecken att få dessa märken? Och på båda bröst? Är det ett bra tecken att de försvinner efter bara två dagar?
PS. är nu gravid i vecka5
LIVRÄDD

Svar

Blåmärke på bröstet är inte ett farligt tecken. Att de försvunnit på ett par dagar tyder på att det rör sig om just blåmärken, vilka i sig inte är farliga. Det troliga är att det har med amningen att göra och
om du känner dig fortsatt orolig så kan barnmorska eller barnsjuksköterska på barnavårdscentralen hjälpa dig att bedöma detta.

Hoppas att detta är svar på din fråga. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen. Det går även bra att ringa oss 08-123 138 00. Det kan vara lättare att besvara frågor i en dialog.