Frågor

Blödning efter konisering?

Jag brukar ha mycket kraftiga regelbundna menstruationer sedan 14 års ålder och har mer eller mindre alltid behövt inta cyklo-F i samband med dessa för att inte blöda igenom både största tampongen och binda efter 2 h användning. I samband med mina cellförändingar (HSIL + CIN III) blödde jag till och med något mer samt att mensen blev otroligt oregelbunden.
Vad jag kan läsa mig till brukar de flesta blöda något mer efter en konisering, jag däremot har knappt blödigt något alls. Jag har enbart behövt mindre trosskydd de senaste 4-5 månaderna efter min konisering. En del av mig är lättad men bör jag egentligen vara orolig över detta? Är det en vanligt bieffekt/komplikation efter konisering eller bör jag kontakta gynmottagningen på det sjukhuset som gjort koniseringen? Jag är 35 år, är inte gravid och enligt prover före konisering låg mina hormoner inom referensvärde. Hb förväntat lågt runt 104 (brukar ligga mellan 120-130) Kan dessa ha störts av koniseringen och därför gett en sån pass drastisk skillnad i min menstruation?

Många frågor men hoppas på att kunna få några svar.

Svar

Hej!

Det var många frågor som du såklart behöver ha svar på. Vi rekommenderar dig att boka en tid hos en gynekolog. Det är inte vanligt att man efter en konisering får annorlunda menscykel eller minskad blödning. Varför det blev så för dig kan vi inte svara på.

Med vänlig hälsning

Cancerrådgivningen