Frågor

Blod i urinen vid varje urinvägsinfektion

Jag är opererad för livmodercancer för 1,5 år sedan o behövde ingen mera behandling.
Nu har jag fått urinvägsinfektioner med blod, sedan febr-16 o till nu har jag haft fyra urinvägsinfektioner med blod. Har ätit Furudantin o Selexid.
Sedan den 18/9 äter jag Furudantin o skall göra en ny cystoskopi om några veckor, skall försätta med Furudantin till dess.
Jag gjorde en cystoskopi i mars o ct-skiktröntgen men allt var bra.
Kan jag ha fått cancer i urinblåsan sedan mars, läkarna tror att mina urinvägsinfektioner beror på östrogenbrist i slidan. Vill inte ta östrogen pga min underlivscancer var östrogenbetingad. Men nu måste jag börja för att testa det för att jag inte skall få flera infektioner. Östrogen stärker även urinröret säger läkarna. Kan det bli cancer så snabbt i urinblåsan eller vad beror mina infektioner med blod på,har som värk i nedre delen av magen ibland. Typ mensvärk!
Tack på förhand! Hjälp mig!

Svar

Hej!
Det kan vara en orolig tid när inte symtomen släpper och det tar tid att lära sig lita på kroppen igen. Här kommer några korta svar på dina frågor.

Ja, en svår urinvägsinfektion kan ge smärtor i nedre delen av buken.
Du har blivit ordentligt undersökt nyligen.
Nej, cancer utvecklas inte på två veckor.
Östrogen stärker slemhinnan och urinrör och kan hjälpa till att motverka en envis urinvägsinfektion. Det är bra att du går med på den behandling din läkare föreslår.

Hoppas att detta är svar på dina frågor. Du är alltid välkommen att kontakta oss igen. Om du har fler funderingar eller behöver stöd kan du även ringa Cancerrådgivningen på telefonnummer 08-123 138 00.