Frågor

Avskyvärd lukt i ena armhålan

Hej experterna,

Jag har en knöl i höger bröst som inte var malign vid undersökning i mars 2013 (mammografi, ultraljud och biopsi). Jag har också ökade ansamlingar av mikroförkalkningar och påverkade lymfkörtlar på samma sida, men det fanns inga cancerceller på något ställe. Men, på samma sida har jag sedan ett halvår en fruktansvärt äcklig stank i armhålan. Det luktar manligt, sött, unket och fränt på en gång. Jag är renlig (tränar mycket och vet vad jag normalt luktar vid träning och svettning), men det här är bisarrt. Jag hade kunnat förstå det om det hade varit båda armhålorna, men så är det alltså inte.

Kan knölen (och det andra) bli malign fast den inte var det i mars, är min första fråga. Min andra är om stanken är ett tecken på det? Har läst lite på nätet (ja, jag vet att man inte ska göra det) och där fanns en del amerikanska diskussioner om just det här. Jag har tid i september för återkoll.

Jag är 43 och frisk i övrigt.

Med vänlig hälsning/Orolig liten tant

Svar

Hej! Vad som orsakar lukten i din ena armhåla kan vi tyvärr inte svara på. Det låter inte troligt att din knöl och dina lymfkörtar skulle ha förvandlats till cancer. Hör av dig till din mottagning om du känner dig orolig.