Frågor

Att prata med sin dotter

Vad kan jag säga till min dotter som blev mamma för 3 månader sedan och nu har fått besked att hon har endast några månader kvar att leva??
Hon hade ett malignt melanom för 12 år sedan och under graviditeten har hon fått metataser i form av knölar (minst 25 st) på brösten och en på höften, skall göra en skiktröntgen kommande vecka. Läkare på SöS tror varken på strålning eller cytostatika, hon pratar om en annan behandling som ev kan sättas in, hon har också sagt att detta är en kronisk sjukdom och om inte behandlingen duger handlar det om månader kvar att leva….
Skall man göra en second opinion??
Tacksam för snabbt svar, då hela familjen nu är i totalt chock. Jag själv är sjuksköterska och alla frågar mig.

Svar

Hej! När någon nära drabbas av en allvarlig tumörsjukdom upplevs det mesta som kaotiskt och många frågor dyker upp. Som närstående har du och alla i er familj en viktig roll.Genom att finnas vid din dotters sida, lyssna, visa omtanke och att vara öppen om dina egna tankar, så kommer du att vara ett stort stöd för din dotter.Det är också viktigt att du kan hitta stöd för egen del.
Att skaffa mer kunskap kan vara ett bra sätt att hantera den nya situationen. Din dotter har rätt att få en second opinion om hon önskar det.