Frågor

Antihormonell behandling

Opererad bröstcancer år 2017. Är 76 år. Ätit först letrozol nu exemestan. Har svåra biverkningar med stelhet, värk i nacke o skuldror o fötter,dålig ork m.m. Läkaren vill nu byta till tamoxifen. Är tveksam till detta då jag läst att man kan få blodpropp o lungemboli. Medicinerar för högt blodtryck och hypotyreos. Frågan är om jag trots detta vågar prova tamoxifen?

Svar

Hej!

 

Vi ber om ursäkt för ett sent svar. Det har varit problem med sidan och vi på Cancerrådgivningen har inte fått alla frågor skickade till oss.

Alla läkemedel har tyvärr biverkningar. Ofta kan det handla om att välja vilka biverkningar som man som enskild individ bäst kan stå ut med. Läkaren har bedömt att det är okej för dig att äta Tamoxifen trots att det finns risk för proppar.
Att vara stel och ha ont i kroppen påverkar såklart din livskvalitet. Oron för att Tamoxifen kommer att orsaka proppar påverkar även det livskvaliteten. Kanske ska du prata med din läkare igen kring din oro för proppar så att ni tillsammans kan komma överens vad som blir bäst. Du kanske behöver ställa några fler frågor för att kunna känna dig trygg med din behandling?

Med vänlig hälsning

Cancerrådgivningen