Frågor

Anastrazole och högtblodtryck?

Jag har fått högt blodtryck och funderar om det kan vara en biverkning till Anastrazolen som jag tar? Jag blev opererad i januari 2017 och har tagit Anastrazole sedan våren 2017. Jag fick också Herceptin, men de hjärtundersökningar som gjordes då visade inga biverkningar på hjärtat.
Jag är en aning överviktig, har ganska mycket på gång just nu, men jag brukar vara stresstålig. Jag har vänt mig till hälsovården och orsaken att jag sökte hjälp är att det susar i huvudet på morgnarna då jag vaknar. De mätte 140/100 och nu mätte jag hemma 160/110. Jag har aldrig haft så högt förr, snarare för lågt. Vad ska jag göra? Det skrämmer mig att ha så högt och undrar vad jag kan göra åt saken.

Svar

Hej!

Vi ber om ursäkt för sent svar. Det har varit fel på sidan och vi på Cancerrådgivningen har inte fått frågorna skickade till oss.

Det är svårt att veta vad ditt plötsligt höga blodtryck beror på. Viktigt är att det döljs upp såklart. Den vanligaste behandlingen är kostråd, motionsråd och läkemedel. Högt blodtryck är ingen vanlig biverkan vid behandling med Anastrozol.

Med vänlig hälsning

Cancerrådgivningen